• Si e shëron agjërimi sëmundjen e diabetit ?

    Agjërimi i ramazanit është një adhurim që bëhet nga rreth një miliard muslimanë në botë. Gjatë muajit të ramazanit ushqimet dhe lëngjet lejohet të konsumohen vetëm pas perëndimit të diellit deri në agim dhe marrja e karbohidrateve zakonisht rritet. Artikujt shkencorë që trajtojnë çështjen e agjërimit të diabetikëve në ramazan këmbëngulin në nevojën e kontrollimit të pacientëve diabetikë përpara ramazanit për të vlerësuar gjendjen e tyre fizike dhe metabolike si dhe aftësinë e tyre për të agjëruar.Shpesh pacientët e sëmurë me diabet mendojnë se sëmundja e tyre nuk është aq serioze dhe agjërojnë gjatë muajit të ramazanit. Por, mjekët duhet t’i këshillojnë ata se si të agjërojnë pa rrezikuar shëndetin e tyre. Shqetësimi i zakonshëm është se agjërimi mund të përshpejtojë episodet hipoglicemike gjatë kohës që pacienti është në mjekim e sipër. Hipoglicemia mund të shkaktojë shqetësime sidomos pas çeljes së iftarit për shkak të ngrënies së tepruar. Disa pacientë arbitrarisht ulin dozat e ila..

    Read More »
  • CAJI I MALIT (bar) (Sideritis Herba)

  • Ja pse Allahu e trondit tokën me tërmete

  • Çfarë i ndodh trupit në 30 ditët e Ramazani

  • Si të ricikloni qelizat vjetra duke agjëruar

Lajmet e fundit te postuar