5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

10 vende, të cilat duhet t’i vizitoni nëse shkoni në Maqedoni !

  1. Struga

    Qyteti i bukur ne mes kalon Drini i Zi dhe ne fund te qytetit eshte i gjithe liqeni i struges. Shtetitorja e Struges eshte e bukur dhe ka mbremje te bukura.

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

2. Shen Naumi
Shën Naum dhe Shëndaum është manastir në Maqedoni afër kufisë me Shqipërinë. Nga 1912 der 1925 i përkiste Shqipërisë. Mbreti shqiptar Zog(olli) që erdhi sërisht në fuqi në dhjetor të 1924 përmes një puçi me trupat jugosllave dhe të rusëve të bardhë ia fali mbretërisë jugosllave

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

3. Ohër – Ohrid

Ohër edhe Ohri/a, (maqedonisht: Охрид/Ohrid) është qytet i cili ndodhet në pjesën jug-perëndimore të Maqedonisë pranë liqenit me të njëjtin emër dhe ka diku rreth 50.000 banorë

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

4. Shkupi ( Qarshija e Vjeter ) 

Kyeqiteti i Maqedonise  – Ne projektin Shkupi 2014 eshte bere shkupi i ri , Qendra Shqiptare ne Shkup eshte me Statujen e Skenderbeut dhe Pazari i vjeter shkup ( Bit Pazari ) , ne Fakt Bit Pazar me shume vizitohet nga te huajt se sa qendra e projektit 2014

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !
Qendra e Shkupit

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

5. TETOVA ( Xhamija e Larme ) – Xhamija e larme dhe Qyteti

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

Pamje nga Qyteti i Tetoves

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

6. Kodra e Diellit ( Rekomandohet per Dimer per Ski )

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

7. Matka – Liqeni i Matkes ( Mes Tetoves dhe Shkupit )

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

8. Penda e Likovës

Penda e Likoves gjendet ne Veri te Maqedonise ne Fshatin Likove ( Komuna e Likoves ) ne Kumanove. Zona e Karadakut.

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

9. MAVROVA
Mavrova eshte vend per i vizituar per Ski ne Maqedoni – Mavrova eshte vendi i bukur sepse ka edhe liqenin edhe kodrat per sky.
5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

10. Kumanova
Qyteti i Kumanove eshte ne veri lindor te Maqedonise. Nje kafe ne Qendren e Qytetit ku mund te beni treg me cmime shume te lira.
Si dhe ushqime ne restorant Arkus ne Kumanove.
5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !
5 Vende duhet ti shikoni nëse shkoni në Maqedoni !

  • Rekomandoj te vizitoni edhe fshatrat Shqiptare – ne Sllupcan te Varresat e Deshmoreve dhe ne Orizare te Fshati i Komandant Kumanoves.