Me siguri nuk e keni ditur: Pse stjuardesat mbajnë duart mbrapa përderisa hyni në aeroplan (Foto)

Me siguri nuk e keni ditur: Pse stjuardesat mbajnë duart mbrapa përderisa hyni në aeroplan (Foto)

Me siguri nuk e keni ditur: Pse stjuardesat mbajnë duart mbrapa përderisa hyni në aeroplan (Foto)
Me siguri nuk e keni ditur: Pse stjuardesat mbajnë duart mbrapa përderisa hyni në aeroplan (Foto)

Me siguri e keni vërejtur që gjithmonë kur hipni në aeroplan, sjuardeset i mbajnë duart mbrapa, mirëpo a e keni ditur përse?

Para secilit fluturim ato e mbajnë të njëjtën pozitë, ndërsa arsyeja është shumë e rëndësishme dhe shumë interesante: Ato i numërojnë udhëtarët. Natyrisht, kjo ka të bëjë edhe me respektin ndaj pasagjerëve.

Në duart e tyre gjithmonë kanë një numëratore e cila iu shërben që t’i numërojnë të gjithë udhëtarët që hyjnë në aeroplan, që të shohin se a është numri i njëjtë me ata që janë në dokumentacione, transmeton gazetametro.net

Ky numërim me raste të ndryshme i ndihmon sjuardesës që të kuptoj edhe rëndësinë që do të ketë aeroplani, dhe me nevojë i bartin, vetëm në raste kur aeroplani është i vogël.

Por prapë se prapë ato këtë e fshehin nga udhëtarët, sepse kjo gjë është shumë gjë e thjeshtë, dhe që personeli i aeroplanit nuk dëshirojnë që ta marrin vëmendjen e udhëtarit.

Me siguri nuk e keni ditur: Pse stjuardesat mbajnë duart mbrapa përderisa hyni në aeroplan (Foto)
Me siguri nuk e keni ditur: Pse stjuardesat mbajnë duart mbrapa përderisa hyni në aeroplan (Foto)