Shqiptari i shokon të gjithë, niset për në zemër të uraganit “Irma” për një arsyje të fortë

Shqiptari i shokon të gjithë, niset për në zemër të uraganit “Irma” për një arsyje të fortë

Shqiptari i shokon të gjithë, niset për në zemër të uraganit “Irma” për një arsyje të fortë

Qyteti i Majemit në Florida është evakuuar pothuajse tërësisht, pasi autoritetet atje kanë urdhëruar qytetarët të ikin nga shtëpitë e tyre sepse në fundjavë pritet që uragani Irma të mbërrijë në Florida. Por pavarësisht që të gjithë ikin nga atje, kjo nuk e ka penguar shqiptarin Visar Demi të shkojë në Majemi.

Ai ka një arsye të fortë, sepse atje ndodhet familja e tij, dhe ai ka menduar të jetë me ta në fundjavë kur do të godasë uragani.

Prindërit dhe motra ime jetojnë në Majami. Nuk u mendova dy herë për t’u kthyer këtu. Madjdo doja të kisha ardhur më herët-thotë ai. Së pari babai im është 75 vjeç dhe sëmundja që ka nuk e lejon të udhëtojë, shkruan Dritare.net.

Por gjërat varen edhe nga kultura. Ne jemi shqiptarë dhe e kemi të vështirë ta braktisim familjen”- shton Demi.

Ai ka parë edhe herëve të tjera uragan, dhe mundohet t’u shpjegojë familjarëve të tij atë që do të ndodhë, që Irma të mos i zë në befasi.