Të gjithëve na ka marrë malli për “kohën e Nanos”,por cfarë thotë për të Nano?!

Të gjithëve na ka marrë malli për “kohën e Nanos”,por cfarë thotë për të Nano?!

Të gjithëve na ka marrë malli për “kohën e Nanos”,por cfarë thotë për të Nano?!

Në 20-vjetorin e emisionit Opinion të Blendi Fevziut. Nano ka kujtuar vitet e karrierës përgjatë postit të tij në politikë. I pyetur nga Fevziu, ai tha se intervista e tij më e vështirë ka qenë ajo e 18 tetorit 2001. Intervista në atë kohë ishte për divorcin me Rexhina Nanon.

Intervista:

Fevziu: Atëherë, si e more vendimin për të ardhur ne studio dhe për të folur për divorcin dhe çfarë mund të thuash tani?
Nano: Ishte konsumim i martesës së parë me ish-bashkëshorten Rexhina dhe që për fat të mirë i kemi dhënë një zgjidhje që na mundëson të marrim fryme lirisht. Kemi dy familje…por që komunikojmë.
Fevziu: Je penduar që je marrë me politike?
Nano: Çfarë mund të bëja tjetër… Mund të them se nuk e kam bërë keq punën, e kam bërë me shumë dashuri. Ka patur pasion më të madh politika asokohe. “Është e vështirë të jesh i pari. Kur fshatarët partizane dilnin në mal, nënat atëherë i porosisnin: Bir në krye mos dil se do hash ndonjë plumb, por as i fundit mos rri, se të kapin rob”, tregoi duke qeshur Fatos Nano.
Ai foli pak për klimën konfliktuale në kohën kur ishte aktiv në politikë dhe më shumë për ndjesinë e të qenit i harruar nga njerëzit. “I pari ngelet vetëm”, u shpreh ish kryeministri, duke shtuar se “njerëzit mirënjohës janë specie e rrallë”.
QESH PA LIMIT 08.09.2017