Çfarë do të bëhet me Katalonjën? Ja çfarë thotë lideri katalanas

Çfarë do të bëhet me Katalonjën? Ja çfarë thotë lideri katalanas

Çfarë do të bëhet me Katalonjën? Ja çfarë thotë lideri katalanas
Çfarë do të bëhet me Katalonjën? Ja çfarë thotë lideri katalanas

Lideri katalanas Carles Puigdemont ka folur pasi autoritetet në Madrid nuk kanë lejuar që të mbahet referendum paqësor në Katalonjë.

“Çështja jonë nuk është një çështje e brendshme, siç kërkojnë ta paraqesin autoritetet në Madrid. Do të kërkojmë ndërmjetësim ndërkombëtar në lidhje me këtë çështje, mjaft me rëndësi për popullin tonë”, ka deklaruar Puigdemont. Ngjarjet e së dielës kanë nxjerrë në pah në mënyrë dramatike ndarjet e thelluara që ekzistojnë ndërmjet Madridit dhe Bareclonës, duke e bërë të vështirë për të dyja palët që të ulen në një kompromis të përbashkët politik.

Imazhet e ardhura nga Katalonia kanë tronditur Spanjën. Më shumë se 900 vetë kanë përfunduar të plagosur, pasi ishin për të votuar për pavarësinë e rajonit të Katalonias.