• Gjumi i tepërt po aq i dëmshëm sa të flini pak

    Kur një person gjatë ditëve të javës nuk flenë mjaftueshëm, është logjike që gjatë vikendit t’i kompensojë të gjitha orët e humbura të gjumit. Sidoqoftë, shprehitë e tilla mund të jenë mjaft problematike për shëndetin tuaj, transmeton Telegrafi. Një studim i ri i publikuar në revistën ‘BMC Public Health’ ka zbuluar se gjumi i tepërt është po aq i dëmshëm sa të flini pak, ndërkaq shpie në probleme shëndetësore siç është shtypja e lartë e gjakut dhe nivelet e larta të kolesterolit. Për këtë konstatim, hulumtuesit kanë analizuar të dhënat e 133,608 koreanëve të moshave 40 deri 69 vjet. Rezultatet e studimit kanë treguar se meshkujt që flenë më pak se gjashtë orë brenda nate janë më të prirë ta zhvillojnë sindromën metabolike sesa ata që flenë tetë orë. Sindroma metabolike i referohet një numri të sëmundjeve, duke përfshirë nivelet e larta të sheqerit në gjak, nivelet e larta të kolesterinës në gjak, shtypjen e lartë të gjakut, etj. Ndër tjerash, dy gjinitë që rregullisht kishin fjet..

    Read More »
  • Syfyri lamtumirës…Syfyri lamtumirës…

  • Mirësitë e istigfarit

  • Dobitë e istigfarit

  • Katër gabime që po na plakin para kohe, si të tregohemi të kujdesshëm

Lajmet e fundit te postuar