Tre mënyra si t’i shmangeni rrëzimit gjatë shtatzënisë

Tre mënyra si t’i shmangeni rrëzimit gjatë shtatzënisë

Tre mënyra si t’i shmangeni rrëzimit gjatë shtatzënisë
Tre mënyra si t’i shmangeni rrëzimit gjatë shtatzënisë

Periudha e shtatzënisë është e veçantë për gratë.

Në këtë kohë përveç kënaqësisë shpirtërore që gratë përjetojnë, ato duhet të rrisin kontrollet te gjinekologu por edhe të ndërmarrin disa masa që të mos e rrezikojnë pasardhësin.

Një nga gjërat që duhet pasur kujdes është rrëzimi.

Ka katër gjëra esenciale ndaj të cilave në periudhën nëntë mujashe duhet shtuar kujdesi, ato janë:

1. Largojini pengesat nëpër dyshemenë  e shtëpisë suaj.
2. Mbahuni kur ecni, si shkallëve dhe kini kujdes kur ecni nëpër terren të rrëshqitshme.
3. Keni shumë kujdes me mbathjet, madhësinë dhe formën e tyre.