Shendet

Gjumi i tepërt po aq i dëmshëm sa të flini pak

Kur një person gjatë ditëve të javës nuk flenë mjaftueshëm, është logjike që gjatë vikendit t’i kompensojë të gjitha orët e humbura të gjumit. Sidoqoftë, shprehitë e tilla mund të jenë mjaft problematike për shëndetin tuaj, transmeton Telegrafi. Një studim i ri i publikuar në revistën ‘BMC Public Health’ ka zbuluar se gjumi i tepërt është po aq i dëmshëm sa të flini pak, ndërkaq shpie në probleme shëndetësore siç është shtypja e lartë e gjakut dhe nivelet e larta të kolesterolit. Për këtë konstatim, hulumtuesit kanë analizuar të dhënat e 133,608 koreanëve të moshave 40 deri 69 vjet. Rezultatet e studimit kanë treguar se meshkujt që flenë më pak se gjashtë orë brenda nate janë më të prirë ta zhvillojnë sindromën metabolike sesa ata që flenë tetë orë. Sindroma metabolike i referohet një numri të sëmundjeve, duke përfshirë nivelet e larta të sheqerit në gjak, nivelet e larta të kolesterinës në gjak, shtypjen e lartë të gjakut, etj. Ndër tjerash, dy gjinitë që rregullisht kishin fjet..

Read More »

Syfyri lamtumirës…Syfyri lamtumirës…

Së pari, falënderimi i takon Zotit të botërave që na mundësoi agjërimin e Ramazanit! Përkundër përpjekjeve tona, e dimë se nuk ia kemi dhënë hakun. O Zot, na fal për neglizhencë! O Zot, bëj që adhurimet tona gjatë këtij muaji të na rëndojnë peshorën e veprave të mira! O Zot, bëj të ndërmjetësojë Libri Yt, atë ditë kur nuk na bën dobi gjë tjetër! O Zot, bëj gjurmët e abdesit dëshmi se u përkulëm vetëm para Madhërisë Tënde! O Zot, Ti je Falës, e don faljen, na fal neve! Në fund, o Zot, na gjyko me mëshirën Tënde dhe jo me drejtësinë Tënde! Amin, amin, amin!!!

Read More »

Mirësitë e istigfarit

Mirësitë e istigfarit 1- Ajo është adhurim ndaj Allahut të Lartësuar. 2- Shkak për faljen e mëkateve, ajeti thotë: “Unë u thashë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë”. (Nuh, 10) 3- Shkak për zbritjen e shiut, ajeti thotë: “Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk”. (Nuh, 11) 4- Shkak për shtimin e pasurisë dhe fëmijëve, ajeti thotë: “Ju shumon pasurinë dhe fëmijët…”. (Nuh, 12) 5- Shkak për hyrje në xhenete, ajeti thotë: “…ju bën të keni kopshte dhe ju jep lumenj”. (Nuh, 12) 6- Shkak për shtimin e fuqisë, ajeti thotë: “…dhe fuqisë suaj i shton fuqi…”. (Hudë, 52) 7- Shkak për mirësi, ajeti thotë: “…se Ai do t’ju mundësojë përjetime të mira…”. (Hudë, 3) 8- Shkak për largimin e sprovave, ajeti thotë: “…Allahu nuk do t’i dënojë, nëse ata kërkojnë falje (istigfare). (Enfalë, 33) 9- Çdo njërit ia jep shpërblimin, ajeti thotë: “…dhe çdo punëmiri i jep shpërblimin e merituar…”. (Hudë, 3) 10- Shkak për zbritjen e mëshirës së Allahut, ajeti thotë: “…pse të mos i kërkoni falje Allahut..

Read More »

Dobitë e istigfarit

Dobitë e istigfarit: a) Largon shejtanin b) E kënaq Allahun c) Largon brengat dhe pikëllimet d) Sjell rehatinë dhe gëzimin e) Ndriçon fytyrën f) Sjell rrizkun g) Gjallëron zemrën h) Fshin mëkatet i) Ndihmon robin në raste vështirësie j) Të ndalon nga përgojimi, gënjeshtra, bartja e fjalëve dhe fjalët e ndyta k) Të afron me botën tjetër dhe të largon nga kjo botë l) Sjell fitoren ndaj armikut

Read More »

Katër gabime që po na plakin para kohe, si të tregohemi të kujdesshëm

Edhe pse procesi i plakjes është i pashmangshëm, është e sigurt të thuash se pjesa më e madhe e jona do të donin të plakeshin sa më vonë të jetë e mundur. Mund të mendoni se një gjumë i rehatshëm, vendosja e kremit kundër diellit dhe vendosja e një kremi kundër plakjes para se të flesh është i mjaftueshëm. Po sikur të zbuloni se mënyra si flini ose regjimi juaj për kujdesin e lëkurës gjatë natës vetëm sapo e përshpejton procesin e plakjes? Ja cilat janë disa zakone të përditshme që po na shkaktojnë plakje të parakohshme të lëkurës. Fjetja me fytyrë “Fiton graviteti kur flemë me fytyrë”. Pasojat janë të menjëhershme – ënjtje dhe skuqje të syve. Me kalimin e kohës, fjetja me fytyrë çon në shfaqje të rrudhave dhe humbje të kolagjenit. Këshilla e ekspertëve? Nëse nuk doni që të plakeni shpejtë, mos flini me fytyrë. Mësojeni veten që të flini në njërën anë. Moslarja e fytyrës Nuk është e pazakonshme për gratë që të harrojnë të heqin grimin para se të flenë, megjithatë është një hap që ..

Read More »

Aloe vera ndihmon në mposhtjen kancerit

Kanceri kërcënon jetën, është një goditje shumë e madhe. Zgjidhjet më të efektshme për trajtim me metoda më të fundit në onkologji kërkon bashkëpunim e shumë degëve të shkencës. Por jo gjithmonë mund t’i referohemi vetëm mjekësisë. Një mesazh shumë i mirë janë edhe përvojat e drejtpërdrejta të personave, të cilët kanë ditur të ndjekin rrugën e duhur për të ruajtur shëndetin e tyre, për t’u diagnostikuar në kohë, në mënyrën e duhur. Aloe vera mbron dhe forcon sistemin e imunitetit, pastron organizmin dhe i ndihmon që më shpejt të këndellet nga sëmundjet, për ç‘shkak është ndihmë e pazëvendësueshme për të sëmurët me karcinomë, transmeton Telegrafi. Shkencëtarët gjithnjë e më shumë po pajtohen që imuniteti ynë është i aftë të na mbrojë nga të gjitha sëmundjet dhe se deri te shfaqja e tumoreve mund të arrihet vetëm nëse puna e sistemit të imunitetit është e çrregulluar. Derisa të jetë i fuqishëm sistemi ynë i imunitetit ne nuk sëmuremi, mirëpo në atë çast kur ky sistem dështon, në trup ..

Read More »

Këshilla për të fituar zemrën e gruas suaj !? Lexoje

Këshilla për të fituar zemrën e gruas suaj !? Nëse gruaja juaj është ende në gjumë kur ju jeni zgjuar, jepni asaj një puthje të butë mbi ball. Shikoje bukurinë e gruas suaj në fshehtësi. Kurdo që të keni mundësi, ofroja asaj një lule apo një buqetë me lule me një buzëqeshje. Në vend se përpjekeni për t’a kënaqur shumë e më shumë, ndjeje dhe thoni se ju jeni të kënaqur me të. Kënaqësinë e juaj do të kënaqë atë. Kur të vini në shtëpi në çdo kohë, jepni asaj një përqafim dhe një puthje në ballë. Tregoji asaj se ajo dukej me të vërtetë e bukur, kur ajo ishte në gjumë natën e kaluar. Ndjeni se ju kurrë nuk keni parë askënd si atë dhe le t’a dij ajo për këtë. Mos shikoni trupin e saj. Kjo është tashmë e juaja. Përkundrazi shikoni për mendjen e saj. Ajo është në kërkim të mundësive për të ofruar atë për ju. Ndonjëherë të veproni si një fëmijë dhe lërja asaj t’ju mësojë diçka. Ajo mund t’ju mësojë disa gjëra që askush tjetër s’mund. Shikoni në sytë e saj dhe buzëqeshëni. Përshtatën:..

Read More »

Kavanozi me topat e golfit dhe jeta

Së pari kujdesuni për topat e golfit, për gjërat që me të vërtetë kanë rëndësi. Zgjidhni prioritetet tuaja, pjesa tjetër është vetëm rërë (vogëlsira). Ishte njëherë një profesor i filozofisë, i cili para klasës së tij, mori një kavanoz të madh të zbrazët reçeli (xhemi) dhe pa thënë asnjë fjalë, filloi të mbush atë me topat e golfit. Pastaj ai pyeti studentët e tij, nëse ishte mbushur kavanozi. Studentët iu përgjigjën: PO. Profesori pastaj mori një kuti përplot me rruaza (gazoza) dhe i derdhi në kavanoz. Rruazat mbushën boshllëqet në mes të topave të golfit. Profesori i pyeti studentët përsëri nëse ishte mbushur kavanozi. Përsëri, ata u përgjigjën: PO. Pastaj, profesori mori një qese me rërë dhe e derdhi atë në kavanoz. Sigurisht, rëra mbushi të gjitha boshllëqet e mbetura dhe profesori pyeti përsëri nëse ishte mbushur kavanozi i tëri. Studentët njëzëri u përgjigjën: PO. Profesori pastaj shtoi dy gota me kafe në kavanoz duke mbushur boshllëqet e vogla midis kokrrave të rërës. Studentët..

Read More »

Korigjimi i renies se flokeve

Vitamina ”H” apo zakonishte e quajtur Biotine (apo vitamina e rritjes se flokeve) eshte nje vitamine e tretshme ne uje e cila gjendet si perberes ne shume ushqime. Kjo eshte nje lende ushqyese qe i mban te shendetshme floket, lekuren, syte dhe disa organe te tjera. Nje i rritur ka nevoje per 30 mcg biotine ne dite. Ushqimet qe jane BURIM i kesaj vitamine jane: 1. Melqia 2.Vezet 3.Sardelet 4.Shpendet 5.Avokado, lulelaker, kerpudha, mjeder, banane, qumesht, arra, kikirika, bajame, soje, fasule dhe bishtajore, buke te grunjt. Nje kombinim i vitaminave biotin dhe te tjera si acidi folik, Vitamina ”A”, ”C” dhe ”D” jane thene te jene te dobishme per problemet e flokeve. Pershtati: Mjekesia Islame * S H P E R N D A J E *

Read More »

Si të jetosh i lumtur?

Jeto me familjen mesatar, mes butësisë dhe ashpërsisë. Jeto me njerëzit mesatar, mes izolimit dhe përzierjes. Jeto me vëllezërit mesatar, mes shakasë dhe seriozitetit. Jeto me nxënësit mesatar, mes respektit dhe thjeshtësisë. Jeto me fëmijët mesatar, mes rreptësisë dhe mëshirës. Jeto me sunduesit mesatar, mes distancimit dhe afrimit. Jeto me barkun mesatar, mes urisë dhe ngopjes. Jeto me trupin mesatar, mes lodhjes dhe rehatisë. Jeto me nefsin tënd mesatar, mes privimit dhe dhurimit. Jeto me Zotin tënd mesatar, mes frikës dhe shpresës.

Read More »