Tag Archives: analizuar

Përdoruesit e alkoolit kanë më pak gjasë të preken nga diabeti i tipit 2

Përdoruesit e alkoolit kanë më pak gjasë të preken nga diabeti i tipit 2

Personat që konsumojnë alkool tre deri në katër herë në javë kanë më pak gjasë që të zhvillojnë diabetin e tipit 2, krahasuar me ata që nuk konsumojnë fare alkool. Kështu është thënë në një studim të publikuar tek Diabetologia. Hulumtimi është zhvilluar me më shumë se 70,000 persona, duke analizuar sa herë konsumojnë alkool dhe sasinë e tij. Megjithatë …

Read More »