Tag Archives: ballkanin

Marija Gabriel: Për dy javë nis Programi Digjital i BE-së për Ballkanin

Programi Digjital i BE për Ballkanin Perëndimor ofron instrumenta që konsumatorët të bëjnë zgjedhje të informuara në internet, i thotë DW Marija Gabriel, komisare e Ekonomisë Digjitale dhe Shoqërisë e BE. Komisarja e Ekonomisë Digjitale dhe Shoqërisë e BE, Marija Gabriel deklaroi se Ballkani Perëndimor është një prioritetet e punës së saj në Komisionin Evropian. Në intervistën që i dha Adelheid Feilcke-s, Drejtuese e Departamentit të Evropës në DW, Gabriel tha se Ballkani Perëndimor u......

Read More »

Sokol Guga sjell Ballkanin Folklorik në Tiranë

Sokol Guga sjell Ballkanin Folklorik në Tiranë

Së shpejti, në Tiranë do të organizohet një ndër eventet më të veçanta artistike, produkt i regjisorit të ri Sokol Guga, një prej artistëve më të talentuar të viteve të fundit. Në rolin edhe të producentit, Guga sjell një festival madhështor, të ri për nga lloji. Bëhet fjalë për festivalin “Balkanika Folk Festival 2018”, që do të zhvillohet në datat 21 dhe 22 shtator në sallën e madhe të spektakleve në Universitetin e Arteve. 12 shtete ballkanike si Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Bosnja e Hercegovina, Sllovenia, Rumania, Serbia, Turqia, Kroacia, Greqia, Maqedonia do të garojnë në disiplinën e folkut dhe të valles tradicionale. Secili shtet pritet të përfaqësohet nga pasuria më e çmuar folklorike që e karakterizon. Nën prezantimin e Klaus Bardeli e Jonida Lloha, skenografia i është besuar Dea Martinit dhe veshjet Samoela Adërit, të cilat po punojnë fort për të sjellë një larmi ngjyrash në skenë. Kështu po veprojnë dhe përfaqësuesit e çdo vendi pjesëmarrës, për të bërë të mundur shfaq..

Read More »