Tag Archives: bashkepunim

PriFest në bashkëpunim me Sarajevo Film Academy ndan edhe sivjet bursë për studentët kosovarë

PriFest dhe Sarajevo Film Academy vazhdojnë bashkëpunimin e tyre edhe këtë vit. Institucioni prestigjioz filmik ndërkombëtar Sarajevo Film Academy, përmes PriFest edhe këtë vit ofron një bursë studimi për nivelin bachelor në degën Regji filmi. Vitin e kaluar ishte studenti Sovran Nrecaj i cili fitoi bursën e plotë për studime Bachelor (BFA). Përfituesi i kësaj burse do të ketë mundësi të ndjekë ligjërata nga profesorë me renome nga mbarë bota, të prodhojë filma gjatë studimeve, si dhe të ndjekë shumë punëtori speciale të organizuara nga Akademia me mysafirë profesionistë, emra shumë të njohur të kinematografisë botërore. Në vitet e kaluara ligjërues në seminare kanë qenë: Juliette Binoche, Tilda Swinton, Bella Tarr, Gael Garcia Bernal, Agnieszka Holland, Gus Van Sant, Abel Ferrara, e shumë të tjerë. Sikurse edhe me aktivitetet tjera përcjellëse, PriFest përveç në zhvillimin e industrisë filmike, kontribuon drejtpërdrejtë edhe në procesin e arsimimit të profesionistëve filmik. Përmes..

Read More »

Reçica në Iowa merr premtime për bashkëpunim në fushën socio-ekonomike

Gjatë qëndrimit në shtetin e Iowa-s në SHBA, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica zhvilloi takime me përfaqësues institucional, agjencione qeveritare dhe organizata të ndryshme të cilat merren me zhvillim ekonomik, mirëqenie sociale, çështje të punës dhe shëndetit. Ministri zhvilloi takim me përfaqësues të Agjencisë Qeveritare të Iowa-s, e cila merret me zhvillim të fuqisë punëtore, më të cilët shkëmbeu ide rreth ndërtimit të bashkëpunimit sa i përket rritjes së punësimit. Reçica gjithashtu u prit në takim nga përfaqësues të Departamentit Qeveritar për Çështje të Veteranëve të Iowa-s, të cilët i informoi rreth obligimeve dhe përkushtimit të Qeverisë së Kosovës për veteranët dhe të drejtat e tyre. Ministri zhvilloi takime të ndara në organizatën “United Way “, e cila bënë bashkë donatorë, biznese, përfaqësues qeveritar dhe ekspert, si dhe në kolegjin DMACC me të cilin Kosova tashmë ka iniciuar realizimin e disa programeve për edukim profesional. Në takim ministri ..

Read More »

Reçica merr premtime nga Iowa për bashkëpunim në fushën socio-ekonomike

Gjatë qëndrimit në shtetin e Iowas në SHBA, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica zhvilloi takime me përfaqësues institucionalë, agjencione qeveritare dhe organizata të ndryshme të cilat merren me zhvillim ekonomik, mirëqenie sociale, çështje të punës dhe shëndetit. Ministri zhvilloi takim me përfaqësues të Agjencisë Qeveritare të Iowas, e cila merret me zhvillim të fuqisë punëtore, më të cilët shkëmbeu ide rreth ndërtimit të bashkëpunimit sa i......

Read More »