Tag Archives: fushen

Reçica në Iowa merr premtime për bashkëpunim në fushën socio-ekonomike

Gjatë qëndrimit në shtetin e Iowa-s në SHBA, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica zhvilloi takime me përfaqësues institucional, agjencione qeveritare dhe organizata të ndryshme të cilat merren me zhvillim ekonomik, mirëqenie sociale, çështje të punës dhe shëndetit. Ministri zhvilloi takim me përfaqësues të Agjencisë Qeveritare të Iowa-s, e cila merret me zhvillim të fuqisë punëtore, më të cilët shkëmbeu ide rreth ndërtimit të bashkëpunimit sa i përket rritjes së punësimit. Reçica gjithashtu u prit në takim nga përfaqësues të Departamentit Qeveritar për Çështje të Veteranëve të Iowa-s, të cilët i informoi rreth obligimeve dhe përkushtimit të Qeverisë së Kosovës për veteranët dhe të drejtat e tyre. Ministri zhvilloi takime të ndara në organizatën “United Way “, e cila bënë bashkë donatorë, biznese, përfaqësues qeveritar dhe ekspert, si dhe në kolegjin DMACC me të cilin Kosova tashmë ka iniciuar realizimin e disa programeve për edukim profesional. Në takim ministri ..

Read More »

Reçica merr premtime nga Iowa për bashkëpunim në fushën socio-ekonomike

Gjatë qëndrimit në shtetin e Iowas në SHBA, ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica zhvilloi takime me përfaqësues institucionalë, agjencione qeveritare dhe organizata të ndryshme të cilat merren me zhvillim ekonomik, mirëqenie sociale, çështje të punës dhe shëndetit. Ministri zhvilloi takim me përfaqësues të Agjencisë Qeveritare të Iowas, e cila merret me zhvillim të fuqisë punëtore, më të cilët shkëmbeu ide rreth ndërtimit të bashkëpunimit sa i......

Read More »

Kërkohet të institucionalizohet bashkëpunimi në fushën e Albanologjisë dhe Historisë

Bytyqi propozoi që të krijohet një trup i përbashkët vendimmarrës për të dy institutet Ministrat e arsimit të Kosovës dhe Shqipërisë, në 140 vjetorin e Lidhjes së Prizrenit mblodhën albanologët dhe historianët shqiptarë. Në këtë takim, të mbajtur në Prizren, në kuadër të aktivitetet për shënimin e 140 vjetorit të Lidhjes shqiptare të Prizrenit, ministri i arsimit të Kosovës, Shyqyri Bytyqi si dhe ministrja e arsimit e Shqipërisë, Lindita Nikolla folën për rëndësinë e institucionalizimit të bashkëveprimeve të Institutit të Albanologjisë dhe atij të Historisë të dy vendeve me qëllim të ruajtjes dhe kultivimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare. Bytyqi me këtë rast foli për zotime të përbashkëta në fushën e arsimit mes dy vendeve. Ai po ashtu propozoi që të krijohet një trup i përbashkët vendimmarrës për të dy institutet. Anën tjetër, ministrja e arsimit Lindita Nikolla nga Shqipëria e ka quajtur tejet të rëndësishëm institucionalizimin e bashkëveprimit të institutit të Albanologjisë dh..

Read More »

Beqaj: Në fushën e inovacioneve, gjenerata e re kosovare do të jetë lidere në rajon

Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Besim Beqaj, ka thënë se detyra kryesore e ministrisë që ai udhëheq është riorientimi i konceptit ekonomik të vendit. Sipas tij, në fushën e inovacioneve, gjenerata e re e kosovarëve do të jetë lidere në rajon. Në konferencën e organizuar nga “Novus” dhe “Microsoft”, Beqaj ka folur për rëndësinë e përdorimit të teknologjisë dhe sigurinë në përdorimin e saj, duke theksuar edhe përfitimet e......

Read More »

Kosova dhe Mali i Zi shkëmbejnë përvojat në fushën e administratës publike

Almeda tregon të pathënat e martesës së saj me Tolgën!

Reforma e administratës publike është njëra ndër shtyllat kryesore për proceset integruese në Bashkimin Evropian Kështu u tha në takimin që pati ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar, gjatë vizitës në Mal të Zi me ministren e Administratës Publike Susana Pribiloviq, me të cilën ka diskutuar për shkëmbimin e përvojave në fushën e administratës publike në mes të dy vendeve duke ditur proceset e ngjashme që po kalojnë të dy vendet për reformat në këtë sektor. Yagcilar dhe Pribiloviq thanë se përvojat e ndërsjella janë të nevojshme sidomos në tema të veçanta që kanë të bëjnë me shërbimin civil, përmirësimin e ofrimit të shërbimeve, racionalizimin e agjencive ekzekutive, përmbushjen e marrëveshjes për përkrahje buxhetore sektoriale. Gjatë vizitës në Mal të Zi, ministri Yagcilar ka pasur takime edhe me drejtoreshën e përgjithshme të Shkollës Rajonale për Administrate Publike (ReSPA) Ratka Sekuloviq dhe zëvendës kryeministrin Rafet Husoviq. Në takimin me ReSPA u diskutua për ad..

Read More »

Kanadaja, adresa e duhur për partneritet në fushën e minierave

“Kanadaja është adresa e duhur për ne, për partneritet në fushën e minierave” Kosova është falënderuese për rolin e Kanadasë në periudhat më të vështira dhe prezencës së saj ushtarake dhe humanitare në vend, dhe se tani kjo ndihmë duhet të konkretizohet me projekte ekonomike për të cilat vendi ka nevojë dhe ka se çka ofron. Kështu tha kryeministri i Republikës së Kosovës Ramush Haradinaj, në një takim me delegacionin nga Kanada, kryesuar nga ambasadori jo-rezident në Kosovë, Daniel Maksymiuk dhe Komisionari shtetëror i gjuhëve të Kanadasë, Raymond Théberge, me të ciklet ka biseduar për zhvillimet në vend dhe rajon, dhe procesin e integrimeve euro-atlantike për Kosovën. “Duke e vlerësuar mbështetjen e Kanadasë për Kosovën, në proceset e shtetndërtimit dhe konsolidimit tonë të vazhdueshëm ndërkombëtar shpreha gatishmërinë edhe për thellimin e bashkëpunimit në fushën e ekonomisë dhe investimeve, me theks të veçantë, investimeve në sektorin e minierave, të cilat në këtë shtet radhiten s..

Read More »

“Kanadaja është adresa e duhur për ne për partneritet në fushën e minierave”

Kosova është falënderuese për rolin e Kanadasë në periudhat më të vështira dhe prezencës së saj ushtarake dhe humanitare në vend. Tani kjo ndihmë duhet të konkretizohet me projekte ekonomike për të cilat vendi ka nevojë dhe ka se çka ofron. Kështu tha Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, pasi priti në takim delegacionin nga Kanadaja, të kryesuar nga ambasadori jo-rezident në Kosovë, Daniel Maksymiuk dhe Komisioneri shtetëror i gjuhëve të Kanadasë, Raymond Théberge. Zhvillimet e fundit......

Read More »

Kosova e interesuar për përvojat e Luksemburgut në fushën aftësimit për punë

Prishtinë, 3 maj - Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj është takuar sot me ambasadorin jo rezident të Dukatit të Madh të Luksemburgut z. Paul Schmit. Në takim, sipas njoftimit për media, u shqyrtuan mundësitë për bashkëpunim në mes të Luksemburgut dhe Kosovës në fushën e teknologjisë informative dhe shfrytëzimi i potencialit të sektorit privat për shkëmbime tregtare, krijimi dhe zhvillimi i politikave që arsimi dhe shkenca t’i shërbejnë inovacionit dhe......

Read More »