Tag Archives: maqedoni

Vota shqiptare – për shqiptarët

Vota shqiptare – për shqiptarët

Fushata parazgjedhore në Maqedoni ka dëshmuar se ambicia e sëmurë, interesi personal, klanor dhe interesa të tjera të ngushta e kanë përçarë dhe copëtuar trupin votues dhe alternativat politike të shqiptarëve në Maqedoni. Nëse nuk mëson nga historia, ajo të përsëritet. Zgjedhjet e vitit 2011 dëshmuan pikërisht këtë dhe rezultati qe në funksion të dobësimit të faktorizimit politik dhe etnik …

Read More »

Këta janë noterët me të pasur në Maqedoni

Këta janë noterët me të pasur në Maqedoni

Gjatë pesë viteve të fundit të ardhurat e përgjithshme të noterëve në Maqedoni arrijnë 90 milion euro, ndërsa fitimi 41 milion euro, tregojnë të dhënat e Regjistrit qendror, transmeton Express. Marrim shembull Aneta Petrovska Aleksova ka pasur  të ardhura 2.8 milion euro dhe fitim të pastër prej 1.5 milion euro.Kolegja e saj Ana Brashnarska ka pasur të ardhura 2 milion …

Read More »

Maqedoni, 49% e qytetarëve duan integrim në BE

Auto Draft

Gjysma e qytetarëve në Maqedoni ose më saktësisht 49% presin që vendi të bëhet anëtar i Bashkimit Evropian deri në vitin 2025 ose më herët. Këtë e tregon barometri më i ri ballkanik, hulumtim statistikor për qëndrimet e popullatës në Maqedoni, Kosovë, Shqipëri, Serbi, Kroaci, Mal të Zi dhe Bosnjë e Hercegovinë. Por, qytetarët në Maqedoni nuk janë optimistët më …

Read More »

Ja kush është profesioni më i paguar në Maqedoni

Ja kush është profesioni më i paguar në Maqedoni

Profesioni më i paguar në pesë vitet e fundit në Maqedoni është ai i përmbaruesit. Të gjithë përmbaruesit që e ushtrojnë këtë profesion nga viti 2007, kur dhe hyri në fuqi Ligji për përmbarim e që janë rreth 100 përmbarues, pesë vitet e fundit kanë realizuar të hyra të përgjithshme prej 60 milionë euro, ndërsa kanë përfituar 23 milionë euro. …

Read More »

Pas shqiptarëve, ja kush është komuniteti më i madh në Maqedoni

Pas shqiptarëve, ja kush është komuniteti më i madh në Maqedoni

Rreth 200,000 bullgarë jetojnë në Maqedoni, të cilët janë pakica etnika më e madhe pas shqiptarëve, thotë deputeti bullgar Angel Xhambaski për mediat bullgare. Me marrëveshjen për fqinjësi të mirë me Maqedoninë, Bullgaria ka fituar të drejtën për t’u kujdesur për të gjithë këta qytetarë që janë në rrezik për shkak të ndikimit të fortë serb dhe rus në vend. …

Read More »

Maqedoni, mesatarisht në vit kanë vdekur nga 200 foshnja

Gjithsej 1.343 foshnjë të porsalindur kanë humbur jetën në Maqedoni në gjashtë vitet e fundit, gjegjësisht nga viti 2011-të deri në vitin 2016-të. Të dhënat e Entit Shtetëror për Statistika tregojnë se mesatarisht në vit vdesin mbi… Gjithsej 1.343 foshnjë të porsalindur kanë humbur jetën në Maqedoni në gjashtë vitet e fundit, gjegjësisht nga viti 2011-të deri në vitin 2016-të. …

Read More »

LETËR MUHAMED ZEKIRIT, Muhamedit të LSDM-së!

LETËR MUHAMED ZEKIRIT, Muhamedit të LSDM-së!

“Kosova të egra nuk do të mund tu ikish dot, kur çmenden kohrat në fortunë” Kjo është një copë poezie e Din Mehmetit, që ma reciton shpeshë miku im nga Londra. Jam qytetar nga Haraçina, pjesmarrës aktiv në luftën e vitit 2001, por që nga pas lufta, prej vitit 2002 jetoj dhe punoj në Dublin, në kryeqendrën e Irlandës. Jam …

Read More »