Tag Archives: pagave

Rritja e pagave, mbi supet e taksapaguesve të varfër

Një burrë vendos kravata për kryeministrin Haradinaj. Qytetarët, duke dhuruar kravata dhe këmisha kishin kundërshtuar vendimin e Haradinajt për rritjen e pagave. Një burrë vendos kravata për kryeministrin Haradinaj. Qytetarët, duke dhuruar kravata dhe këmisha kishin kundërshtuar vendimin e Haradinajt për rritjen e pagave. Vendimi i Qeverisë së Kosovës për rritjen e pagave për kabinetin qeveritar, nga përfaqësues të punëtorëve dhe ligjërues të politikave sociale, po cilësohet diskriminues, skandaloz dhe......

Read More »

VV do të bëjë kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe Kushtetueses për çështjen e pagave

Lëvizja Vetëvendosje ka paralajmëruar se javën e ardhshme do të bëjë kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe Gjykatës Kushtetuese për vendimin për pagat e qeveritarëve. Deputetja e kësaj lëvizjeje, Albulena Haxhiu, në një konferencë për media ka thënë se vendimi i Gjykatës Kushtetuese në favor të Qeverisë është skandaloz. “Gjykata Kushtetuese në këtë vendim ka krijuar një precedan tepër të rrezikshëm sepse me vendime të tilla secila Qeveri që vjen mund të......

Read More »

IKD: Kushtetuesja ka shkelur misionin e vet me vendimin rreth pagave të pushtetarëve

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), sot ka reaguar rreth aktgjykimit të djeshëm të Gjykatës Kushtetuese rreth vendimit të Qeverisë për ngritjen e pagave të veta, transmeton Koha.net. IKD këtë aktgjykim e ka cilësuar të kundërt me misionin që e ka për ruajtjen e kushtetutshmërisë në vend. Në këtë plan, thotë reagimi i IKD-së, vendimi i Gjykatës Kushtetuese bie ndesh në radhë të parë me vet misionin dhe autoritetin e saj në sigurimin e funksionalitetit të institucioneve......

Read More »

Qeveria rikthen vendimin për rritjen e pagave

Kushtetuesja në favor të Haradinajt Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese se rritja e pagave nga ana e kryeministrit nuk përben shkelje kushtetuese, qeveria a ka rikthyer vendimin për ngritje të pagave. Opozita paralajmëron kallëzim penal ndaj kryeministrit. Ndërsa analistët politik thonë se kryeministri nuk duhet ta zbatoj këtë vendim sepse papunësia dhe varfëria në Kosovës është e madhe./21Media The post Qeveria rikthen vendimin për rritjen e pagave appeared first on RTV21.

Read More »

Reagim i ashpër i IKD-së pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese për rritjen e pagave të pushtetarëve

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), në fund të dhjetorit 2017 ka reaguar përmes një analize ligjore lidhur me Vendimin nr. 4/20, të Qeverisë Haradinaj, miratuar më 20 dhjetor 2017, për ngritjen e mirëqenies ekonomike të një kategorie të pozitave të kabinetit qeveritar, përfshirë ngritjen e pagës së Kryeministrit, zëvendës kryeministrave, ministrave, këshilltarëve, dhe një kategorie të shërbyesve civil. Përmes këtij vendimi, pothuajse janë dyfishuar pagat e pozitave të lartë-përmendura. Analiza ligjore e IKD-së nxori në pah se vendimi i lartpërmendur qe miratuar në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjin, përkatësisht se përbënte tejkalim të kompetencave nga ana e Qeverisë. Në bazë të Kushtetutës dhe ligjit të aplikueshëm në Kosovë, kompetent për të vendosur lidhur me pagat e funksionarëve të lartë publik në Kosovë, veçanërisht për pozitën e Kryeministrit dhe ministrave, është Kuvendi i Kosovës. Prandaj, ky vendim është kundër kushtetues dhe i kundërligjshëm dhe ndërhyrje arbitrare e..

Read More »

Anulohet vendimi për pezullim të rritjes së pagave

IKD: Vendimi i Kushtetueses për pagat i kundërligjshëm

Asnjë nga ministrat nuk votoi kundër rritjes së pagave Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, në mbledhjen e Qeverisë sot ka anuluar vendimin e mëhershëm për pezullim të vendimit për rritje të pagave të fillim vitit. Ai ka thënë se Ministria e Financave obligohet që të zbatojë ligjin. Haradinaj e hodhi në votim çështjen e anulimit të vendimit të mëhershëm për pezullim të rritjes së rrogave. Asnjë nga ministrat nuk votoi kundër, ndërsa pati vetëm një abstenim. “Me këtë votim aprovohet shfuqizimi i vendimit për pezullimin e ngritjes së pagave”, tha kryeministri. Dje Gjykata Kushtetuese ka publikuar aktvendimin lidhur me rritjen e pagave për zyrtarët qeveritarë. Kushtetuesja ka konstatuar se nuk ka shkelje në vendimin e Qeverisë për ngritjen e pagave të zyrtarëve qeveritar. Kujtojmë se kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, me anë të një vendimi të datës 21 dhjetor 2017, ia ka rritur pagën vetes, anëtarëve të kabinetit qeveritar, këshilltarëve dhe disa zyrtarëve të stafit të z..

Read More »

Anulohet vendimi për pezullim të vendimit për rritje të pagave

Anulohet vendimi për pezullim të vendimit për rritje të pagave

Vetëm një abstenim Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, në mbledhjen e Qeverisë sot ka anuluar vendimin e mëhershëm për pezullim të vendimit për rritje të pagave të fillim vitit. Ai ka thënë se Ministria e Financave obligohet që të zbatojë ligjin. Haradinaj e hodhi në votim çështjen e anulimit të vendimit të mëhershëm për pezullim të rritjes së rrogave. Asnjë nga ministrat nuk votoi kundër, ndërsa pati vetëm një abstenim. “Me këtë votim aprovohet shfuqizimi i vendimit për pezullimin e ngritjes së pagave”, tha kryeministri. The post Anulohet vendimi për pezullim të vendimit për rritje të pagave appeared first on RTV21.

Read More »

Qeveria obligon MF-në të zbatojë vendimin për rritjen e pagave

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, në mbledhjen e qeverisë, ka anuluar vendimin e mëhershëm për pezullim të vendimit për rritje të pagave të fillimvitit, pas vendimit të djeshëm të Gjykatës Kushtetuese. Ai ka thënë se Ministria e Financave obligohet që të zbatojë vendimin. Ministri i Financave Bedri Hamza ka kërkuar që rritja e pagave të bëhet përmes ligjit për pagat. Por, me këtë nuk është pajtuar kryeministri Haradinaj, i cili ka kërkuar nga Ministria e Financave që deri......

Read More »

BSPK kërkon nga Qeveria rritjen e pagave edhe për punëtorët tjerë të mbetur jashtë kësaj skeme

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes kësaj komunikate, kërkon nga Qeveria e Kosovës që të ndërmerren masa të menjëhershme që të rriten edhe pagat e pjesës tjetër të punëtoreve të mbetur jashtë ngritjeve të pagave. Kjo pasi, sipas Avni Ajdinit, kryetar i BSPK-së, diferencat e krijuara mes pagave ka shkaktuar një pakënaqësi të madhe të punëtorët, të cilët po ndihen të diskriminuar nga diferencat e rritjes së pagave për pozita të......

Read More »

Politikanët, përfituesit më të mëdhenj nga Projektligji i pagave

Xhepi nuk do t’i cenohet asnjërit prej abuzuesve me pagat që realizohen nga buxheti i shtetit, ani se është marrë një iniciativë ligjore që rregullon këtë fushë. Politikanët do të jenë përfituesit më të mëdhenj të iniciativës, shkruan Koha Ditore. Në rast se kalon në Kuvend varianti i tashëm i Projektligjit për paga, politikanët me pushtet do të arkëtojnë shumë më shumë sesa tani. Ndërkaq, zyrtarët dhe funksionarët publikë do të vazhdojnë ta......

Read More »