Tag Archives: prokurori

Lirohet prokurori që dyshohej për korrupsion

Gjykata Themelore në Gjilan ka shpall Aktgjykim lirues ndaj akuzuarve prokurorit Bajram Hamitaga dhe shoferit të tij, Luan Delili. I pandehuri B. H. (prokuror i Prokurorisë Themelore të Prizrenit) akuzohej nga Prokuroria Themelore e Gjilanit, që në cilësinë e personit zyrtar me qëllim të përfitimit të dobisë pasurore për vete dhe djalin e tij, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar, nuk i ka përmbushur detyrat zyrtare. Lexo po ashtu: Aktakuzë: Prokurori u korruptua me një kosë, një çadër dhe kërkoi 5 mijë euro I pandehuri B. H. akuzoj për veprën penale keqpërdorimi i detyrës apo autoriteti zyrtar, ndërsa i pandehuri L. D. akuzohej për veprën penale frikësimi. Lexo po ashtu: Rrëfimi për pazare në prokurorinë e Prizrenit: Filmohen aferat korruptive (Video) Trupi gjykues pas shqyrtimit të gjitha shkresave të lëndës dhe dëgjimit të dëshmitarëve, ka ardhur në përfundim që këta dy të pandehur nuk kanë kryer veprat penale me të cilën ngarkohen. Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj kë..

Read More »

Prokurori lirohet nga aktakuza për keqpërdorim të pozitës zyrtare

B.H akuzohej për veprën penale keqpërdorimi i detyrës Gjykata Themelore në Gjilan ka shpallur aktgjykim lirues ndaj akuzuarve B. H., prokuror i Prokurorisë Themelore të Prizrenit dhe L. D., i cili akuzohej për veprën penale frikësimi gjatë procedurës penale. Sipas gjykatës, i pandehuri B. H. prokuror i Prokurorisë Themelore të Prizrenit, akuzohej nga Prokuroria Themelore e Gjilanit, që në cilësinë e personit zyrtar me qëllim të përfitimit të dobisë pasurore për vete dhe djalin e tij, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar, nuk i ka përmbushur detyrat zyrtare. “I pandehuri B. H. akuzohej për veprën penale keqpërdorimi i detyrës apo autoriteti zyrtar nga neni 422 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK), ndërsa i pandehuri L. D. akuzohej për veprën penale frikësimi gjatë procedurës penale nga neni 395 të KPRK-së. Trupi gjykues pas shqyrtimit të gjitha shkresave të lëndës dhe dëgjimit të dëshmitarëve, ka ardhur në përfundim që këta dy të pandehur nuk kanë kry..

Read More »

Lirohet nga akuza prokurori që akuzohej se keqpërdori postin për të përfituar për vete dhe djalin

Gjykata Themelore në Gjilan ka shpallur Aktgjykim Lirues ndaj të akuzuarve B. H. dhe L. D. Siç thuhet në komunikatë, i pandehuri B. H. (prokuror i Prokurorisë Themelore të Prizrenit) akuzohej nga Prokuroria Themelore e Gjilanit, që në cilësinë e personit zyrtar me qëllim të përfitimit të dobisë pasurore për vete dhe djalin e tij, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin zyrtar, nuk i ka përmbushur detyrat zyrtare. I pandehuri B. H. akuzohej për veprën penale keqpërdorimi i detyrës apo autoriteti zyrtar nga neni 422......

Read More »

Dorëhiqet Prokurori i Përgjithshëm i Nju Jork-ut

Prokurori i Përgjithshëm i Nju Jorkut Eric Schneiderman ka dhënë dorëheqjen pas akuzave të bëra nga katër gra për dhunë fizike dhe ngacmim seksual. Dorëheqja e tij vjen pas një artikulli të botuar nga revista “New Yorker” ku citohen katër gratë që akuzuan 63-vjeçarin. Dy prej femrave që denoncuan bënë me dije se kanë qenë ish të dashura të tij. Schneiderman, i cili kundërshton akuzat, ka qenë një mbështetës i zëshëm i lëvizjes #MeToo kundër ngacmimeve seksuale. Ai tha se kundërshton me forcë akuzat, por do të largohet. “Unë nuk kam sulmuar askënd. Nuk kam detyruar askënd të kryejë marrëdhënieve seksuale jashtë dëshirës, kjo është një linjë që nuk e shkel”, është shprehur ai. Guvernatori i Nju Jorkut, Andrew Cuomo kishte kërkuar dorëheqjen e Scheiderman pas raporteve Cuomo është shprehur: “Askush nuk është mbi ligjin, duke përfshirë zyrtarin e lartë ligjor të Nju Jorkut”. 8 maj 2018 (gazeta-Shqip.com)

Read More »

Dorëhiqet prokurori i përgjithshëm i New Yorkut, katër gra e akuzonin për dhunë fizike

Prokurori i Përgjithshëm i Nju Jorkut Eric Schneiderman dha dorëheqjen të hënën në mbrëmje, pas një artikulli të botuar në revistën "New Yorker", ku katër gra e akuzojnë atë për dhunë fizike. Guvernatori i Nju Jorkut Andrew Cuomo i kërkoi Prokurorit të Përgjithshëm Schneiderman të jepte dorëheqjen, brenda disa orësh pas botimit të artikullit. “Gjatë orëve të fundit, akuza të rënda, që unë i kundërshtoj me forcë, janë ngritur ndaj meje",......

Read More »

Prokurori: U vërtetua se HIB Petroli e mashtroi Komunën e Prishtinës me naftën e dëmshme për shkolla

Në gjykimin e Kujtim Bucaliut dhe kompanisë HIB Petrol Sh.P.K, për mashtrim të Komunës së Prishtinës për furnizimin e kësaj të fundit me naftë jocilësore, përfaqësuesi i HIB-it, Shkelzen Kika, është mbrojtur në heshtje ndërsa prokurori ka kërkuar dënim për të akuzuarit. Prokurori i çështjes Atdhe Dema në fjalën përfundimtare kërkoi nga Gjykata që të akuzuarit t’i shpallë fajtorë dhe t’i ndëshkojë sipas ligjit pasi që, sipas tij, të akuzuarit......

Read More »

Prokurori tregon shkaktarin që çoi në vdekjen e dy policëve

Policia e Kosovës ka konfirmuar se trupi i pajetë i pjesëtarit të saj i gjetur sot rreth orës 15:45 në ujërat e lumit Lepenc është i Malsor Dashit. Ndërkohë që ekipet e shpëtimit janë duke e kërkuar edhe trupin tjetër. Për gjithë këtë ngjarje, dyshimet e prokurorisë çojnë në aksident trafiku Rreth këtij rasti, kryeprokurori Shukri Jashari, i cili po i zhvillon hetimet, ka thënë se dyshimet e para çojnë se vetura ka rënë në humnerë. Ndërkohë vetura të cilën na natën e së shtunës kanë qenë duke e vozitur të dy policët është dërguar për ekzaminim. E gjithë kjo sipas prokurorisë që të jepet dritë në atë se cka e ka shkaktuar aksidentin. Jashari ka treguar se në vendin e ngjarjes edhe një herë do të dalin zyrtarët dhe ekspertët e komunikacionit nga polica e Kosovës për të bërë të ditura shkaqet që quan deri në këtë aksident. “Vetura është dërguar për në ekspertizë. Kërkesa është bërë, pritet vetëm që të bëhet ekzaminimi. Nuk mund të paragjykojmë nëse vetura ka pasur ndonjë defekt, pasi që..

Read More »

Prokurori po merret me hetimet e aksidentit të dy policëve

Zëdhënës i Policisë për rajonin e Ferizajt, Agim Gashi ka folur rreth aksidentit të dy policëve të zhdukur afër lumit Lepenec Gashi ka treguar se sot janë kryer disa kërkime edhe në disa zona në mënyrë më të detajuar, e ku kanë dyshuar se mund të jenë trupat e policëve, të zhdukur që katër ditë. “Edhe sot prej orës 9 kemi vazhdu me kërkimet dhe kanë marrë pjesë të gjitha njësitet që janë këtu, Policia, FSK, Agjencia për Menaxhimin e Emergjencave, vullnetarë po edhe pse i kemi kry disa kërkime, më të detajuara në disa vende ku kemi dyshuar, por prapëseprapë nuk kemi gjetur diçka të re”, ka thënë ai. Gashi më tej ka thënë se ende nuk ka diçka konkrete sa i përket kërkimit të trupave edhe në Maqedoni ku ka dyshime se mund të jenë bartur trupat nga lumi. “Sa i përket kërkimit të Maqedonisë ata janë në autoritetin e tyre ndërsa ne deri në kufi jemi duke i vazhduar hetimet dhe nuk do të humbim shpresat dhe do të vazhdojmë kërkimet dhe shpresojmë që në ditët e ardhshme do të dalim me rezu..

Read More »

Zëdhënësi i Policisë thotë se prokurori po merret me hetimet e aksidentit të dy policëve

Zëdhënës i Policisë për rajonin e Ferizajt, Agim Gashi ka folur rreth aksidentit të dy policëve të zhdukur afër lumit Lepenec Gashi ka treguar se sot janë kryer disa kërkime edhe në disa zona në mënyrë më të detajuar, e ku kanë dyshuar se mund të jenë trupat e policëve, të zhdukur që katër ditë. “Edhe sot prej orës 9 kemi vazhdu me kërkimet dhe kanë marrë pjesë të gjitha njësitet që janë këtu, Policia, FSK, Agjencia për Menaxhimin e Emergjencave, vullnetarë po edhe pse i kemi kry disa kërkime, më të detajuara në disa vende ku kemi dyshuar, por prapëseprapë nuk kemi gjetur diçka të re”, ka thënë ai. Gashi më tej ka thënë se ende nuk ka diçka konkrete sa i përket kërkimit të trupave edhe në Maqedoni ku ka dyshime se mund të jenë bartur trupat nga lumi. “Sa i përket kërkimit të Maqedonisë ata janë në autoritetin e tyre ndërsa ne deri në kufi jemi duke i vazhduar hetimet dhe nuk do të humbim shpresat dhe do të vazhdojmë kërkimet dhe shpresojmë që në ditët e ardhshme do të dalim me rezu..

Read More »