Tag Archives: qeverise

Sindikalistët e Shëndetësisë me ultimatum Qeverisë për Ligjin për pagat

Deri në fund të muajit qershor, Qeverisë së Kosovës i është dhënë ultimatum që ta procedojë projektligjin për pagat, raporton KTV. Në të kundërtën, Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka paralajmëruar kolaps në shëndetësi. Për kryetarin, Blerim Syla, debatet për të gjetur një zgjidhje më të mirë janë vetëm manipulim me kohën. E dokumenti i nxjerrë nga Ministria e Administratës Publike për nivelizimin e pagave është i......

Read More »

Federata Shëndetësore ultimatum Qeverisë: Ligji për pagat të procedohet brenda muajit

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës (FSSHK) ka apeluar te Qeveria e Kosovës që të procedojë brenda muajit qershor projektligjin për pagat, përndryshe paralajmërojnë se do të ketë kolaps në shëndetësi. Kryetari i FSHSK-së, Blerim Syla, tha se janë se qershori është më e shumta që mund të japin si afat. “Qëndrimi i Federatës është që të procedohet në mënyrë urgjente projektligji i pagave. Deri në fund të qershorit ne kemi një......

Read More »

VV përgatit kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe gjyqtaret Kushtetueses

VV kundër rritjes së pagave të qeveritarëve Pas vendimit të Qeverisë për shfuqizimin e pezullimit të ngritjes së pagave për zyrtarët qeveritar dhe gjyqtarëve, Lëvizja Vetëvendosje ka paralajmëruar se është duke përgatitur kallëzim penal për kryeministrin dhe gjyqtaret e Gjykatës Kushtetuese të cilët kanë vlerësuar se rritja e pagave nga ana e Qeverisë nuk përben shkelje kushtetuese. Deputetja e Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu, tha se javën e ardhshme do ta ngritin kallëzimin penal. “Gjykata Kushtetuese në këtë vendim ka krijuar një precedan tepër të rrezikshëm sepse me vendime të tilla secila Qeveri që vjen mund të ja rrisë pagën vetës. Ne kemi nisur të shkruajmë kallëzimin penal për kryeministrin dhe ministrat që kanë marrë pjesë në votim përfshirë edhe gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese”, ka thënë ajo Haxhiu ka kërkuar mbështetje edhe nga partitë tjera opozitare dhe nga shoqëria civile lidhur me iniciativën e VV-së./21Media The post VV përgatit kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe gjyq..

Read More »

VV do të bëjë kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe Kushtetueses

VV kundër rritjes së pagave të qeveritarëve Pas vendimit të Qeverisë për shfuqizimin e pezullimit të ngritjes së pagave për zyrtarët qeveritar dhe gjyqtarëve, Lëvizja Vetëvendosje ka paralajmëruar se është duke përgatitur kallëzim penal për kryeministrin dhe gjyqtaret e Gjykatës Kushtetuese të cilët kanë vlerësuar se rritja e pagave nga ana e Qeverisë nuk përben shkelje kushtetuese. Deputetja e Vetëvendosjes, Albulena Haxhiu, tha se javën e ardhshme do ta ngritin kallëzimin penal. “Gjykata Kushtetuese në këtë vendim ka krijuar një precedan tepër të rrezikshëm sepse me vendime të tilla secila Qeveri që vjen mund të ja rrisë pagën vetës. Ne kemi nisur të shkruajmë kallëzimin penal për kryeministrin dhe ministrat që kanë marrë pjesë në votim përfshirë edhe gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese”, ka thënë ajo Haxhiu ka kërkuar mbështetje edhe nga partitë tjera opozitare dhe nga shoqëria civile lidhur me iniciativën e VV-së./21Media The post VV do të bëjë kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe Ku..

Read More »

VV do të bëjë kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe Kushtetueses për çështjen e pagave

Lëvizja Vetëvendosje ka paralajmëruar se javën e ardhshme do të bëjë kallëzim penal ndaj Qeverisë dhe Gjykatës Kushtetuese për vendimin për pagat e qeveritarëve. Deputetja e kësaj lëvizjeje, Albulena Haxhiu, në një konferencë për media ka thënë se vendimi i Gjykatës Kushtetuese në favor të Qeverisë është skandaloz. “Gjykata Kushtetuese në këtë vendim ka krijuar një precedan tepër të rrezikshëm sepse me vendime të tilla secila Qeveri që vjen mund të......

Read More »