Tag Archives: zgjedhjet

Si të hiqen paratë publike nga zgjedhjet?

Pas teknologjisë dhe shit-blerjes së votës, përdorimi i burimeve shtetërore në fushatën elektorale ishte çështja e tretë thelbësore për të cilën anëtarë të Komisionit të Reformës Zgjedhore morën mendime dhe përvoja nga ekspertët ndërkombëtarë. Një prej tyre nga Këshilli i Europës. Elena Panfilova tha se problematika e ushtrimit të pushtetit për të siguruar një pozicion të favorshëm në zgjedhje prek fondet shteterore, infrastrukturën, madje dhe median. Është çeshtje e demokracisë dhe kapjes së shtetit, sipas saj. “Unë kam pasur një rast kur Ministri i Brendshëm i një vendi ishte figura drejtuese në fushatën e një partie. Ai shkoi në Universitetin e Policisë në vendin e tij, premtoi rritje pagash prej 20% dhe kjo u transmetua në televizione. Pra kemi median, institucionet, burimet financiare; 3 në 1”, deklaroi ekspertja e Këshillit të Europës. Magnus Ohman, këshilltar i lartë i politikave Financiare pranë IFES tha se presioni mbi administratën ndeshet veçanërisht në vende, ku sektori ..

Read More »